Γουβέλη 4 117 44 Αθήνα - Νέος Κόσμος
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δημιουργική απασχόληση - Εργαστήρια

 
 
Δημιουργική απασχόληση -Εργαστήρια ΣΠΕΕ - Στήριξη Παιδιού, Εφήβου, Ενηλίκου
 
 
 
Στα εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης της ΣΠΕΕ κάθε συνάντηση είναι και μια έκπληξη! Άλλοτε με κατασκευές, άλλοτε με παραμύθια, άλλοτε με ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά διασκεδάζουν και αλληλεπιδρούν.

Συχνά οργανώνονται ειδικά εργαστήρια φιλοξενώντας καλεσμένους, όπως:

- Εργαστήρι Κηπουρικής (με τις φοιτήτριες του ΙΕΚ Κορέλκο)
- Εργαστήρι Μαγειρικής (με τον σεφ Giorgio Spanakis)
- Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι (με τον Άγιο-Βασίλη) κ.α.

Τα εργαστήρια αυτά είναι ανοιχτά τόσο για τα παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα στη ΣΠΕΕ όσο και για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες αυτές.
 
 
 
 
 
Γιατί να γραφτεί το παιδί μου σε εργαστήριο της ΣΠΕΕ και όχι σε κάποιο άλλο;
Κάθε παιδί νιώθει ξεχωριστό σε αυτό το εργαστήριο καθώς οι άνθρωποι που το πραγματοποιούν με πολύ μεράκι είναι Ειδικοί Παιδαγωγοί, Θεραπευτές ή Ψυχολόγοι της ΣΠΕΕ. Ακόμα κι αν διαπιστωθεί μια μικρή δυσκολία στην προσαρμογή του παιδιού στην ομάδα αντιμετωπίζεται με πολλή ευαισθησία και ενημερώνεται ο γονιός αν το παιδί αντιμετωπίζει οποιοδήποτε θέμα. Επομένως δεν αποτελεί μόνο ένα απλό καλλιτεχνικό εργαστήρι, που ίσως επισημαίνει αποτυχίες και δημιουργεί απογοήτευση, αλλά ένα πραγματικό εργαστήρι ενθάρρυνσης και αυτοέκφρασης! Ο χώρος είναι απλώς… «παιδικός» με αμέτρητα παιχνίδια και εξοπλισμένες γωνιές δραστηριοτήτων και δεν θυμίζει σε τίποτα θεραπευτικό χώρο.

Επιπλέον, τα παιδιά που συμμετέχουν χωρίς να αντιμετωπίζουν άλλου είδους δυσκολίες συχνά συνυπάρχουν με παιδιά που αντιμετωπίζουν ήπιες μαθησιακές ή άλλου τύπου δυσκολίες, μαθαίνουν να σέβονται την όποια ιδιαιτερότητα και να αλληλεπιδρούν χωρίς προκαταλήψεις ή διακρίσεις.
 
 
 
Δημιουργική απασχόληση -Εργαστήρια ΣΠΕΕ - Στήριξη Παιδιού, Εφήβου, Ενηλίκου
 
 
 
 
 
Τα δε παιδιά που αντιμετωπίζουν τις όποιες δυσκολίες μέσα από τις δραστηριότητες των εργαστηρίων εκφράζονται ελεύθερα, ξεπερνούν τις όποιες τους ανασφάλειες ότι θα τους κρίνουν για ό,τι δεν καταφέρνουν και δημιουργούν φίλους που τους σέβονται πραγματικά.

Στο τέλος έχουμε μια ομάδα που τα μέλη τους αλληλοσυμπληρώνονται και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Οι γονείς μας αναφέρουν συχνά ότι το παιδί τους μέσα από τις ομάδες αυτές έγινε πιο ανεκτικό κι ευγενικό και δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία στα συναισθήματα των άλλων.

 
 
Εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης ΣΠΕΕ - Στήριξη Παιδιού, Εφήβου, Ενηλίκου
 
 
 
Η ΣΠΕΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΔΡώγιαΜΕΝΑ.

Ενημερωθείτε για τις ομάδες αυτές καθώς και για όλα τα Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης από την Γραμματεία του Κέντρου μας και ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά.
 
 
 
 

Φωτογραφίες δραστηριοτήτων